Duvar Kağıdı

Duvar Kağıdı


Duvar kağıdı, özel bir tutkal ile beraber duvar yüzeyine yapıştırılan genellikle iç mekanlar için tasarlanmış bir dekorasyon ürünüdür. Mekana canlılığı, dokusu ve kabartması ile farklılık katan duvar kağıtları, renklendirme olarak da farklı bir görünüm ve hareketlilik oluşturur.

Fabrika çıkışı olarak dünya standartlarında 53x100 cm olarak rulo şeklinde üretilen duvar kağıtları, yapılacak mekana, uygulanacak alanın cinsine göre üretimi farklılık gösterebilir. Doğru duvar kağıdı seçimi için alanın teknik özelliklerine dikkat edilmesi gerekir.

Duvar kağıtları, teknolojinin gelişmesi, taleplere göre üretimin değişmesi sebebiyle farklı malzeme yapıları ile birçok çeşidi bulunur.

Simplex duvar kağıtları, tek kat olarak birinci sınıf hamur kağıdı üzerine renk, dekor ve baskı çalışması yapıldıktan sonra, gofraj adı verilen bir baskı yöntemi ile üretilir. Dışarıdan gelen bir yıpratıcı etkilere karşı diğer duvar kağıdı çeşitlerine göre dayanıklılık derecesi daha düşüktür.

Slinebilir (Vinil) duvar kağıtları, günümüzde en çok kullanılan duvar kağıdı çeşididir. Kağıt bir astar üzerine PVC ile laminasyon (üst üste yapıştırma tekniği) uygulanarak üretilen bir malzemedir. Bu duvar kağıdı çeşidinin diğerlerinden farkı, güneş ışınlarından minimum derecede etkilenmesi, ıslak temizlemeye uygun olması ve kir tutmamasıdır. Bu sebeple banyo-mutfak gibi mekanlarda sıklıkla tercih edilir.

Kağıt esaslı duvar kağıtları, vinil içermeyen geleneksel duvar kağıtlarıdır. Temizliği nemli bir malzeme ile yapılır. Güneş ışınlarında sararma ve solma yapar. Sağlık ve hijyen açısından olumsuz bir etkisi olmadığı için genellikle bebek odalarında tercih edilir.

Boyanabilir duvar kağıtları, vinil içeren, üretimdeki farklılıkları ile çokca çeşidi bulunan bir duvar kağıdıdır. İsteğe göre üzerinde boyama yapılabilen bir özelliğe sahiptir. Deseni, kabartması ve dokusu gereği bir çok defa boyama yapılabilir.

Duvar kağıdı uygulaması yapılmadan önce, yapılacak alan ölçülür, 10 cm fazla olacak şekilde duvar kağıdı kesilir. Uygulanacak bölge öncelikle pürüzsüz hale getirilir. Gerekirse saten alçı ile desteklenir. Duvar kağıdı, köşeleri, taban ve tavan ölçüleri teraziye alınır. Ardından yapıştırma işlemi uygulanır.

Ücretsiz Keşif Hizmetimizden Faydalanın